Om oss

Om Modern Gastronomi
Jag startade Modern Gastronomi 2006 med idén att inspirera och underhålla människor med god mat och dryck samt att vara en del i den moderna måltidsutvecklingen.

Verksamheten är minst sagt varierad och en arbetsvecka kan bestå av så skilda saker som: Utbildning av personal på caféer, restauranger eller inom dryckes- och livsmedelsindustrin, vinprovningar, föreläsningar, matlagningsaktiviteter, invigningar, releasefester och matresor, catering och gästspel, receptproduktion för livsmedelsindustrin, internet, tidningar, radio, tv och böcker.

Fredagskocken
I mer än fem år gästade jag som Fredagskocken Adam Alsing och Gry Forsell i en av Sveriges mest populära radioprogram; Äntligen Morgon med Adam och Gry på Mix Megapol.

Varje fredagmorgon inspirerade vi i direktsändning till god mat som alla skulle kunna laga utan att behöva köpa en halv affär, införskaffa en ny maskinpark till köket eller tillbringa ett dygn i köket. Men ändå få en spännande och smakrik upplevelse. Självklart med matchande viner. Efter Mix Megapol så gästade jag Vinyl 107 med samma programpunkt.

2009 kom kokboken Fredagskocken och därefter har det blivit ytterligare 5 böcker, se här. Idag hittar du mina recept bl.a. på Fredagskocken.se, TV4.se, cooked.se, koket.se, alltommat.se, Youtube, Facebook, Twitter och Instagram.

Fredagskocken® är ett skyddat varumärke.

Mitt arbetsteam
Med mig har jag idag ett stort gäng kreativa och namnkunniga kockar, som alla hjälper mig att fortsätta inspirera till ett roligare och godare liv.

Dessutom samarbetar jag med några av landets – och därmed världens – bästa dryckesexperter:
• Andreas Larsson – svensk, nordisk, europeisk och världsmästare i sommelerie.
• Richard Juhlin – erkänd som världens främsta champagneexpert.

Allt för att ge ytterligare en dimension inom både mat och dryck!

Min bakgrund
Jag gick ut restaurangskolan 1992 och började sedan min kockbana på Berns Salonger i Stockholm. Drygt tre år senare bar det iväg till Järnet Matsal och Bar i Gamla Stan och därefter till Karin Fransson på Hotell Borgholm. Nästa viktiga och stora stopp blev på Villa Söderås där jag var kökschef under sex år.

2006 startade jag Modern Gastronomi som jobbar med bland annat receptproduktion och matstyling samt måltidsutveckling, utbildningar och events.

Äventyret fortsätter och idag är jag kock, kokboksförfattare, föreläsare och måltidsinspiratör och har erhållit en rad prestigefyllda uppdrag i form av gästspel på större middagar. Jag har gästat tv- och radioprogram, pratat kärleksmat och vikten av att kommunicera med mat samt skapat recept för dagspress, magasin, radio, webben och tv. Jag ligger även bakom en mängd spännande smaker och koncept som finns ute på marknaden idag.

Jag är också känd under namnet Fredagskocken ®. Namnet fick jag då jag varje fredag i över fem år gästade Adam Alsing och Gry Forsell i Mix Megapol. Idag kan du bl.a. se mig som gäst i TV-4´s Nyhetsmorgon och i matmagasin som Allt om Mat.

Min matfilosofi
Jag ser mat, dryck och måltid som vetenskap, konst och estetik. Jag älskar att laga god och äkta mat lika mycket som jag älskar att äta och dricka gott. Jag känner total kärlek till måltiden och hoppas att kunna få andra människor att känna likadant.

Recepten som jag producerar vill jag ska kännas lekfulla och passa alla oavsett din tidigare erfarenhet i köket. Utmaningen för mig är att skapa så enkla recept som möjligt med så spännande smaker som möjligt.

Det är också viktigt att sprida kunskap kring mat och miljö. Jag väljer att jobba med så mycket närproducerade, ekologiska råvaror och MSC-märkt fisk som möjligt, både för smaken men också för en hållbar miljö.