Event & catering

event1

CATERING

Fest på jobbet eller hemma?

Ska du bjuda kunder, leverantörer eller anställda på en festlighet? Eller ska du ordna releaseparty för en ny produkt eller inviga en ny butik? Oavsett vilket så är god mat och dryck alltid viktigt för att dagen eller kvällen ska bli lyckad.

Vi kommer ut till dig och serverar allt från buffé till avsmakningsmeny. Vi kan även bygga om era lokaler till en restaurang eller festlokal för en kväll.

Är det dags för bröllop, födelsedagskalas eller vill ni bara unna er en härlig kväll. Vi skräddarsyr er tillställning oavsett om ni vill vara med och laga maten, få en buffé eller en härlig meny levererad, med eller utan kock.

Har du frågor om catering eller vill du anlita oss? Skicka ett mail till mattias@moderngastronomi.se!

Kvarterets Grillkung

Visst finns det en viss prestige i att kunna det där med att kunna grilla? Vem vill inte vara kvarterets grillkung, den som får till köttet perfekt, den som kan alla grillknep och den som sitter på de magiskt goda recepten.

I denna aktivitet så får ni under ca 30 minuter lära er det mesta som är värt att veta om grillning.

Efter det så får ni vara med och grilla lite av de goda råvaror som vi har med oss. Under tiden ni grillar så dukar vi upp en buffé från Fredagskocken, Mattias Larssons senaste grillbok som ni sen självklart också får mer er hem.

Aktiv matlagning

Smakens och doftens magiska värld.
Vill ni vara med och ta del av samt utforska smakens och doftens magiska värld och kanske efter lite tankar och smaker bli en matlagare av världsklass eller i allra fall lite bättre än tidigare och med all möjlighet att bli vassare i köket.

Vi börjar med en drink och pratar om vad smak och doft egentligen är. Är ni en större grupp än 25 personer så delar vi upp er och halva gänget får en vinprovning där vi lär oss hur man kombinerar mat och vin på bästa sätt. Under tiden så sätter andra halvan av gänget igång med att laga mat och smakar sig fram emot en underbar måltid. Efter halvtid så byter ni plats och strax före måltidens start så möts ni upp, för att servera årets bästa måltid!

Våra matlagningsaktiviteter kan kombineras med någon av våra vinprovningar.
Aktiviteternas kan också filmas om ni önskar dokumentera denna förhoppningsvis oförglömliga upplevelse.

event2

Kreativ utmaning och teambuilding

Vill du se hur din arbetsgrupp fungerar tillsammans och se vem och hur folk tar kommando eller backar bak. På en arbetsplats så finner sig alla medarbetare ganska snabbt in i en roll. Ställ samtliga medarbetare i restaurangköket så kommer du att få se hur snabbt rollerna förändras, hur vissa blommar och hur vissa tar ett stek bakåt. Vi lovar i alla fall att alla kommer att ha kul.

Här så kan vi skriva ihop en meny som ni ska laga eller så tar vi det ytterligare ett steg och bara ställer fram råvarukorgar för att också sätta kreativiteten på prov.

Tidsåtgång 2-3 timmar + middagen

Stjärnkock för en dag

Här får ni under Mattias Larssons ledning laga säsongens proffsiga 7-rätters avsmakningsmeny.

event3

Vinprovningar

Låter det spännande med vinprovning? Det är det. Det vi fokuserar på i våra provningar är vad vi tycker är det viktigaste -att själv lära sig vad man tycker om, och att få ut så stor upplevelse som möjligt av vinet och måltiden. Vi rekommenderar att avsluta provningen med en 4 rätters middag så att man får pröva och upptäcka sina nya kunskaper i ”verkligheten”. Här kommer ett urval av våra provningar.

Tidsåtgång 1-2 timmar beroende på gruppens tid och önskemål

event4

Lär dig kombinera mat och vin

Vad är smak? Vad är doft? Och vad är det mer som påverkar vår måltidsupplevelse?
Kan 1+1 bli 0 eller 1+1 bli 3? Ja, i maten och dryckens värld är allt möjligt. Detta samt grundläggande vinprovningsmetodik går vi igenom samtidigt som vi provar fem viner till fem ”smaker”.
Efter denna provning kan vi också erbjuda en 4-rätters middag med matchande viner för att ni ska ha möjlighet att praktisera det ni nyligen lärt er.

 Glasprovning

Har dryckesglasets form någon betydelse för smaken? Du kommer knappast tro dina smak- och doftlökar när du prövar ett och samma vin ur olika glas och får helt olika upplevelser. Vi prövar fyra viner och en Cognac ur sex olika glas.
Efter denna provning kan vi också erbjuda en 4-rätters middag med matchande viner för att fördjupa er i vinet och matens magiska värld.

event5

Ost och vin

Vilka osttyper finns det? Kan man hitta ett vin som passar till alla ostar? Vad är det som gör att vinet passar eller inte passar? Vem bestämmer det i sådana fall? Vi bekantar oss med de sex ostfamiljerna. Därefter provar vi fyra viner till sex ostar.

Gästspel

Här kommer ni till ett dukat bord där vi ger er en 7-rätters avsmakningsmeny med matchande viner. Under kvällens måltid guidar vi er på ett underhållande sätt genom måltidernas drycker, råvaror och tillagningstekniker.

event6