Helgens gin och tonic med matchande snacks!

Det är så himla kul att Skagerrak gin har uppmärksammat att jag har hittat och gillar deras gin. Detta resulterade i att jag har fått spela in 3 klipp med superduktiga Emil Åreng där vi matchar 3 härliga Skagerrakddrinkar med 3 snacks. Först ut är en enkel och så god GT som jag matchar med en svensk variant av potatisquesadilla. Nedan har ni recepten och imorgon fredag kl. 08.00 lägger jag upp klippet på min IG-TV.

Trevlig helg!

GT med stjälkselleri (avser 1 drink)
50 ml Skagerrak Gin
100 ml Tonic
1 bit stjälkselleri
is och en liten nypa flingsalt

Fyll ett glas med is.
Häll på gin och tonic. Skär en bit stjälkselleri och stoppa ner i glaset. Rör runt och toppa med en liten nypa flingsalt.

Stekt tunnbröd fyllt med ost, potatis, fänkål och dill (avser snacks för 4 pers)
2 rektangulära tunnbröd
125 g kokt färskpotatis
90 g ost, gärna prästost eller västerbottensost

1/6 fänkål
1/2 msk pressad citronjuice
1 msk olivolja

1 msk finhackad dill
salt och olja

Krossa potatisen lätt i en bunke. Riv osten och finstrimla fänkålen. Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt.
Dela tunnbröden på mitten. Fördela ett jämt lager av potatismoset på 2 av brödhalvorna. Lägg det resterande brödet ovanpå.
Värm en stekpanna eller grill till medelhög temperatur. Grilla eller stek tunnbröden i olja, ca 2 minuter på varje sida till fin färg.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *