Välkommen på en exklusiv Champagneprovning!

Nu på fredag så gör jag ett betalt samarbete med Bollinger, som ni mer än gärna får hänga med på, förstås helt kostnadsfritt.

Nu på fredag den 14 maj kl. 16:00 kommer jag tillsammans med min bror, Andreas Larsson (tillika sommeliervärldsmästare) snacka champagne och Bollinger i en exklusiv liveprovning på Instagram. Vi lyfter bland annat Bollinger R.D. 2007 som lanseras den 18 maj i Sverige 💥 som jag aldrig prövat innan!!!
Dessutom får ni tips på en lyxig förrätt som jag hoppas ska passa alldeles utmärkt till RD´n. 

Hoppas vi ses! 

När;
-Fredag kl. 16.00

Var;
-Ni klickar in på mitt instagramkonto @fredagskocken och klickar på Livesändningen.

Vad behövs om ni vill laga och och dricka samma som vi?
-Förbered allt i receptet nedan men vänta med att steka musslan.

-Köp hem lite comteost och lufttorkad skinka

-Se dryckerna nedan.

-Det är bra om ni har plockat fram ingredienserna och nödvändig utrustning innan vi startar.


De viner som kommer att provas är;

🥂 Bollinger R.D. 2007, nr 92590, 2 099kr⁠ (lanseras 18/5)⁠
🥂 Bollinger La Grande Année, nr 7579, 1 499kr⁠
🥂 Bollinger Rosé, nr 7755, 659kr⁠
🥂 Bollinger Special Cuvée, nr 7418, 499kr⁠

Recept

Stekt pilgrimsmussla med saffransinkokt vit sparris, färskpotatis och brynt hasselnötssmör
(Receptet avser 4 förrätter)

4 pilgrimsmusslor
100 g kokt färskpotatis
1/2 dl creme fraiche
1 msk finstrimlad gräslök
salt, olivolja och smör

Saffransinkokt vit sparris
300 g AAA-sparrisar (största storleken)
1 1/2 dl vatten
3/4 dl pressad citronjuice
1 tsk strösocker
3 krm salt
1/4 g saffran

Brynt hasselnötssmör
75 g smör
50 g hasselnötter

Skala sparrisen noggrant runt om (allt skal måste vara borta) och skär bort de nedersta centimetrarna.
Skär sedan sparrisarna i 2 centimeters stora bitar.
Koka upp vattnet med citronjuicen, sockret, saltet och saffranen. Lägg ner sparrisen och låt det koka försiktigt i ca 5 minuter och låt sparrisen därefter svalna i lagen. Sila bort lagen (men spara den gärna och koka in andra grönsaker med den), före servering.

Hacka hasselnötterna lite lätt och lägg de i en kastrull tillsammans med smöret.
Koka upp och låt nötsmöret koka tills det är lätt brynt och doftar nötigt och karamelligt, dra då av det från plattan.

Skiva den kokta potatisen och lägg den i 4 lite mindre djupa tallrikar. Lägg sparrisbitarna runt om och lägg på några små klickar av creme fraichen.
Salta pilgrimsmusslorna. Värm en stekpannna till absolut högsta temperatur. Stek pilgrimsmusslorna i olja och smör ca 30 sekunder på varje sida. Lägg pilgrimsmusslan ovanpå potatisen och sparrisen. Ös det goda hasselnötssmöret över anrättningen och strö över gräslöken.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *