Vi skålar in långhelgen på Instagram!

Hoppas att ni vill hänga med!

Vill ni vara med och skåla in långhelgen så tycker jag att ni kopplar upp er på min Insta, kl 17.00 på onsdag. Vi kör en enkel drink och en perfekt matchande förrätt.

För några veckor sedan så gjorde gästades jag utav bartendern och Juraspecialisten Martin Jurehn. Han ville inspirera och lära ut kring whiskydrinkar och vi pratade även drinkar och mat i kombination. Nu på onsdag så ska jag göra den enklaste drinken av de alla men som var så god och så har jag tagit fram en perfekt matchande förrätt.

Min filosofi är att mat ska vara gott, inte svårt och lite lika tänker jag kring drinkar. Kan man göra en supergod drink som är enkel så varför inte, hoppas ni vill hänga på!

Från härom veckan när Martin gav mig en lektion i whiskydrinkar

När;
-Onsdag kl. 17.00

Var;
-Ni klickar in på mitt instagramkonto @fredagskocken och klickar på Livesändningen.

Vad behövs om ni vill laga och och dricka samma som vi?
-Se recepten och vad som behövs till detta nedan.

-Det är bra om ni har plockat fram ingredienserna och nödvändig utrustning innan vi startar.

-Koka och skala rödbetorna.

Recept

Jura Sunset
(receptet avser 1 drink)
3 cl rökig whisky, Jura 10-årig
3 cl röd vermouth
ca 10 cl Tonic
1 apelsinskiva

Häll Jura 10-årig och röd vermouth i ett stort vinglas fyllt med is.
Toppa med Tonic och rör lite lätt med en sked så att ingredienserna blandas.
Garnera med en Apelsinskiva.

Chevre chaud med apelsinmarinerade betor
(receptet avser förrätt för 4 pers)
2 skivor vitt surdegsbröd
4 skivor chevre a ca 50 g
honung

250 g kokta skalade rödbetor
1/2 apelsin
2 msk olivolja
30 g småbladig sallad

Skär betorna i 1 centimeters stora bitar. Finriv det yttersta skalet från apelsinen och pressa 1 msk juice. Blanda betorna med apelsinen och olivoljan. Smaka av med salt. Blanda sedan ner småbladiga salladen precis före servering.
Värm ugnen till högsta grillvärme. Dela och rosta brödskivorna i en brödrost eller i en torr stekpanna.
Lägg på chèvren och ringla över lite honung. Ugnsgratinera chèvren ca 5 minuter till en fin gratinerad yta.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *