Lördagsdrink 17.00

Lördagsdrink
Nu på lördag 17.00 så kör vi drink och tilltugg Live på Instagram.
Som vanligt blir vi så glada om ni vill kika in och skåla tillsammans med oss.

Vad tror ni om en lyxig cognacsdrink och en vårig variant på tarte flambée.
Vill ni göra samma drink och laga samma snacks som oss så kolla in recepten nedan.

Hoppas att ni vill hänga med!


När;
Lördag kl. 17.00

Var;
Ni klickar in på mitt instagramkonto @fredagskocken och klickar på Livesändningen.

Vad behövs om ni vill laga och och dricka samma som vi?
-Se recepten och vad som behövs till detta nedan.
-Det är bra om ni har plockat fram ingredienserna och nödvändig utrustning innan vi startar.
-Gör en smördeg (om du inte köper det färdigt).

Recept

Lyxig cognacsdrink (1 drink)
4 cl cognac (vi kör på Braastad XO)
3 cl röd Vermoth (Vi kör på Aperol)
7 cl ginger Ale
is och citronklyfta
Häll ner cognac, vermouth och ginger ale i ett glas. Pressa citronklyftan lite lätt och lägg ner.
Tillsätt is och rör om försiktigt.

Tarte flambée med sparris, färsklök, rabarber och pinjenötter
(receptet är inte exakt och avser snacks för 4-8 pers)
200 g kavlad smördeg
250 g grön sparris
2-3 färsklökar
75 g rabarber
1 dl creme fraiche
olivolja och salt

50 g rostade pinjenötter

Värm ugnen till 175 C.
Skiva sparrisen, färsklöken och rabarbern tunna skivor. Vänd runt grönsakerna och rabarbern i lite olivolja och salt.
Lägg smördegen på en bakplåt med bakplåtspapper. Bred ut creme fraichen över smördegen och fördela på grönsakerna.
Ugnsbaka ca 25 minuter tills smördegen är frasig.
Strö över pinjenötterna och skär upp i bitar.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *