Laga mat med oss!

Halv 8 hos dig!
Imorgon, fredag kl 19.30 så kan ni vara med oss och laga mat. Vi (jag och min fru) livesänder på Instagram hos Life_event . Vi ska laga en riktigt god torskrygg med sparris och det kommer att ta ca 30 minuter.

Vill ni vara med så kolla in instruktioner och receptet nedan, köp in råvarorna och så hoppas jag att vi ses/hörs imorgon. Det ska bli kul och gott!

Fler digitala event.
Detta ser vi dessutom som startskottet på fler digitala event. På lördagen så provkör vi en Aktiv Matlagning där 10 sällskap (kan vara mellan 1-8 pers/sällskap) kopplar upp sig på en mötesplattform, vi hälsar på varandra, berättar hur allt ska gå till och sen kör vi matlagning tillsammans. Där khänger vi tillsammans och ni kan ställa frågor och inte minst laga maten.
Efter det så äter man för sig själv eller med sitt sällskap och vill man så kan man koppla upp sig mellan rätterna och snacka lite, men det är helt frivilligt.
Vi kommer förutom Aktiv Matlagning kunna köra mat- och vinprovningar.

Är ni ett kompisgäng eller en arbetsgrupp som vill träffas digitalt, hänga med varandra och få lite härlig inspiration så maila mig.
Jag saknar verkligen att jobba och träffa dessa fantastiska gäng jag normalt har men nu hoppas jag att vi kan dra igång igen, även om det blir digitalt.

Och är det så att ni vill träffas på riktigt så finns ju förstås Min Matstudio där är ni för er själva. Självklart följer vi alla säkerhetsföreskrifter så att ni ska känna er säkra.

Trevlig helg.

Receptet avser 4 personer.
Eventuella stavfel skyller jag på autocorrect 🙂

Förbered innan vi drar igång;
-Skala och koka potatis (kan koka under tiden vi lagar mat)
-Koka och skala 2 ägg.
-Mortla fänkålsfrö.
-Ta fram alla råvaror.
-Ta fram den utrustning som behövs.
-Läs igenom receptet innan.

Bakad torskrygg med sotad sparris, kryddig smetana och brynt äggsmör
4 bitar torskrygg a 160 g alt annan fiskfilé
salt och olivolja

Kryddig smetana
100 g smetana
3 krm mortlade fänkålsfrö
salt

2 kokta ägg
100 g smör

300 g grön sparris
olivolja
4 rädisor
1 knippe körvel (eller annan god ört)
salt

Till servering;
kokt potatis

Värm ugnen till 150 C. Salta torsken och ringla över lite olivolja. Lägg den i en ugnsfast form med skinnsidan uppåt. Ugnsbaka torsken ca 15 minuter tills kärntemperauren är 40 C.

Blanda smetanan med fänkålsfrö och en nypa salt. Vispa smetanan med en elvisp tills den är luftig och har tjocknat.

Hacka äggen. Lägg smöret i en kastrull och låt det koka upp. Låt koka vidare tills det är lätt brynt och doftar nötigt. Lägg ner hackat ägg och dra av från plattan.

Ansa sparrisen. Värm en stekpanna med lite olivolja till högsta temperatur. Lägg ner sparrisen och stek i ca 3 minuter tills ytan är fint sotad.

Lägg upp sparrisen på 4 tallrikar. Lägg på torsken och häll över det brynta äggsmöret. Klicka på smetanan. Hyvla över rädisorna och plocka över lite körvel eller annan god ört.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *