Finns det något bättre än ledig helg och god långfrukost?
Idag ordnade min kära fru frukosten och det blev så smakrika och frasiga våfflor!
Nedan kommer hennes recept. Detta recept förbereds med fördel dagen före men man kan förstås göra smeten samma dag.
Njut av helgen!

Frasiga våfflor
- 3 dl dinkelmjöl fullkorn (siktat dinkel el vanligt vete fungerar också bra)
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 3 dl vatten
- 2,5 dl mjölk
Dagen efter:
- 1 ägg (kan uteslutas)
- 75 g smör
Gör frasvåfflorna så här:
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och vatten i en bunke.
- Blanda i mjölken och låt stå plastad i kylen till morgonen efter.
- Smält smöret och blanda i ägget och det smälta smöret. Blanda till en jämn smet och grädda i ett våffeljärn.