Alltså, finns det något bättre än ett gäng saftiga smakrika saffransbullar i det ruggiga decembervädret?
Här kommer receptet på världens godast saffransbullar. Men sen kommer vi till en känslig fråga; Ska det vara russin eller ej i bullarna, vad säger ni?
Här kommer i alla fall receptet på bullarna och de är från min kära frus blogg, Homemade By Cecilia
Smaklig helg!

Saffransbullar
- 50 g jäst
- 4 dl mjölk
- 1 dl grädde
- 120 g rumsvarmt smör
- 2 påsar saffran (1 g)
- 1,5 dl strösocker
- 0,75 tsk salt
- 13–14 dl vetemjöl
- 1 uppvispat ägg med en nypa salt i att pensla bullarna med
Så här gör du saftiga saffransbullar:
- Smula jästen i en bunke. Häll i mjölken och grädden. Rör runt så att den löses upp.
- Tillsätt rumsvarmt smör, socker och vetemjöl. Arbeta degen smidig i en bakmaskin. Tillsätt sist saltet och knåda in det. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek.
- Värm ugnen till 220 grader. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och knåda lätt. Kavla ut till en 4 mm tjock rektangel. Skär remsor som du rullar till saffransbullar.
- Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
- Grädda i mitten av ugnen i ungefär 10-12 minuter.
- När du tar ut dem ur ugnen penslar du dem med uppvispat ägg. Då får du en glansig fin yta som samtidigt stänger in fukten och bullen håller sig saftig.