Lyxfrukost!

Hej!
Jag älskar verkligen frukost, framförallt på lediga dagar. Att starta dagen med en riktigt god kopp kvalitetskaffe är ett måste, men när jag har en ledig dag, få baka ett par goda scones eller laga amerikanska pannkakor är en så grym lyx. Kolla in recepten nedan och lyxa till det i helgen 🙂

I samarbete med DeLonghi så får jag nu mitt kaffe skräddarsytt precis så som jag vill ha det. Det bästa kanske ändå är att jag med DeLonghi-appen både kan skräddarsy mitt kaffe och trycka igång det från sängen. En god start på dagen helt enkelt 🙂

Tävla
Du kan just nu också vinna 2 (!) kaffemaskiner från @delonghisverige tävla på deras instagram!
Gå in, tävla och vinn!


Nu har jag uppdaterat min hem och Min Matstudio med bättre kaffe i samarbete med DeLonghi. Var med och tävla om 2 kaffemaskiner @delonghisverige på deras instagram!

Scones
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk strösocker
60 g smör, fintärnat
2 dl filmjölk (alt yoghurt el mjölk)

Blanda alla torrvaror ordentligt. Tillsätt resterande ingredienser och blanda snabbt ihop det till en smidig och lätt kladdig deg. Forma till fyra jämnstora bullar, ca två cm tjocka och nagga dem med en gaffel. strö på lite solroskärnor.
Värm ugnen till 225 C. Lägg sconesen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ugnsbaka cirka 15-18 minuter.

Amerikanska pannkakor
50 g smör
3 stora ägg
3 dl mjölk
330 g vetemjöl
3 tsk bakpulver
salt, strösocker och smör att steka i

Smält smöret och låt det svalna något.
Vispa ägg och blanda ner mjölken. Blanda vetemjöl och bakpulver och vispa ner i ägg- och mjölkblandningen. Krydda smeten med en nypa salt och socker.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek små plättar till fin färg i smör.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *