Enklare blir det inte.

God mat behöver inte vara svår att tillaga, snarare tvärtom. Har du en fin råvara så kräver den oftast bara lite salt och eventuell tillagning. Som tillbehör räcker det många gånger med bara lite sallad eller några råstekta grönsaker och vill man kan man alltid svänga ihop en creme eller röra till.
Nedan kommer lite gott och superenkelt som jag ätit de senaste dagarna.

Trevlig helg och hoppas att ni får laga och äta något riktigt gott i helgen!

Ofta när jag har ont om tid och är ensam hemma så landar det en bit brynt biff, rostbiff, karré, kotlett eller majskyckling och till detta bara en härlig tomat- och mozzarellasallad som får bada i god olivolja, flingsalt, svartpeppar och basilika!

Häromdagen så hittade fin kummel i fiskdisken som jag bara stekte i olivolja, smör och lite vitlök. Till den blev det lite bakade potatisar och råstekta grönsaker. Sen hade jag lite beamajo över som fick vara med. (recept på denna finns längre ner i bloggen)

Kanske det godaste jag ätit på länge.
I midsomras så fick jag några nyfiskade blekor. Jag skickade in dom i ugnen tillsammans med lite mosad vitlök, persilja, rosmarin, olivolja, smör och salt. Sen fick dom ugnsbaka på 150 C i ca 10-15 minuter (ös dom under tiden med jämna mellanrum) tills fiskköttet lätt lossnar från benen. Det blev så galet gott att äta med lite färskpotatis, krispiga rädisor och förstås med den goda buljongen som blev.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *