Porchetta!

Har vi några grillnördar här som vill ägna några timmar att tillaga en så fantastisk råvara som fin fläsksida? Fläsksida tar sin tid men smakar magiskt gott och är inte dyrt och är det något som jag älskar att göra med fläsksida så är det min porchetta. Prova, det är förföriskt gott och enkelt att laga till många. Blir det något över så äter man det kallt på smörgås dagen efter 🙂

Så här krispigt vill jag att ytan ska vara när den är klar!

Porchettan fyller jag med fänkålsfrö, rosmarin och vitlök.

Min porchetta (räcker till 6-8 personer)
2 kg fläsksida utan svål
6 vitlöksklyftor
½ dl finhackad rosmarin
1 msk krossat fänkålsfrö
salt

Finhacka vitlöken. Salta fläsksidan på båda sidor och lägg den sedan med svålsidan nedåt. Fördela vitlök, rosmarin och fänkålsfrö över sidan och rulla ihop den hårt. Bind upp fläsksidan med bindgarn och grilla den därefter på indirekt grillning ca 4 ½ timmar tills kärntemperatur är 82 C. Låt den vila ca 30 minuter före tranchering.

Lycka till!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *