Fin fin vegetarisk middag

Jag hoppas och tror att barn som växer upp idag inte pratar om vegetarisk kost på samma sätt som man inte pratar om att man är köttätare. Jag tror på filosofin att vi ska äta lagom av allt och med så mycket variation som möjligt. Jag själv kan äta fläskkotlett en dag, lax en annan dag och linsgryta en 3:e dag. Jag är inte vegeterian men jag äter mycket mat som inte innehåller kött eller fisk, jag hoppas framtidens barn tänker lika, ibland äter man kött, i bland fisk, i bland linser, i bland kikärtor man behöver inte sätta titel på vad man ska äta, utan det viktiga är att det är gott. Är ni med på hur jag tänker.

Här kommer min söndagsmiddag som var så god!

Pytt av linser, kronärtskocka och sparris med smulad fetaost (2 pers)
250 g grön sparris
200 g kokt kronärtskocksbotten
250 g kokta linser
1 msk pressad citronjuice
125 g fetaost
olivolja, smör och salt

SKär av de nedersta 2 cm av botten på sparrisen och skär de i bitar om ca 2-3 cm. Skär kronärtskocksbotten i 6 bitar vardera. Bryn sparrrisen och skockabottnarna i olivolja och smör ca 5 minuter. Tillsätt linserna och stek i ytterligare en minut. Tillsätt citronjuicen och smaka av med salt. Lägg upp på 2 tallrikar och smula därefter över fetaosten.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *