Helgens mat!

Jag har och har haft en fullsmäckad vecka med många roliga jobb och höll på att missa att lägga upp något gott till helgen!
Jag är just nu på väg  till Borlänge där jag under morgondagen ska gästspela på Romme Travbana med lite god mat och dryck.
På måndag gästar jag Tv4 igen och där kommer jag bjuda på massor av grönt vårgott så var vakna i tid på måndag för mer inspiration.
Men till en början, någon som är sugen på en variant av saltimbocca? Servera den gärna med lite svensk sparris om ni kommer över det 🙂

Trevlig helg!

Fotograf, Jakob Fridholm

Saltimbocca och risotto med bakade tomater, pinjenötter och spenat samt torkade oliver
4 tunna kalvschnitzlar a 130 g
4 skivor prosciutto
8 salviablad
salt, svartpeppar och olivolja

100 g coctailtomater
olivolja och salt

½ gul lök
1 klyfta vitlök
2 dl arborio- eller carnaroliris
1 dl torrt vitt vin
Ca 6 dl god kycklingbuljong
50 g bladspenat
50 g rostade pinjenötter
50+ 30 g parmesanost
20 g smör
olivolja och salt

till servering
4 citronklyftor

Värm ugnen till 100 C. Halvera tomaterna och lägg de i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta dom. Ugnsbaka tomaterna i 1 timme.
Fräs lök, vitlök och ris i olivolja, i en vid kastrull. Häll i vinet och 3 dl av buljongen. Koka risotton sakta och rör om hela tiden. Späd vartefter med den resterande buljongen. Riv parmesanosten. Tillsätt, spenat, pinjenötter, de bakade tomaterna, smör och 50 g av den rivna parmesanosten, när riskornen har ett lätt tuggmotstånd (efter c:a 20 minuter).
Lägg ut schnitzlarna och lägg på skinka och salvia på ena schnitzelhalvan. Vik ihop schnitzeln och salta och peppra dom. Värm en stekpanna till högsta temperatur och stek dom i olja ca 2 minuter på varje sida, precis före servering.
Servera risotton i djupa tallrikar och lägg på schnitzlar och citronklyftor. Strö över resterande parmesanost.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *