Pizza!

Vem lagar godaste pizzan och vad ska den innehålla för ingredienser?
Troligtvis finns det lika många svar som kockar. Jag älskar att grilla mina pizzor i kolgrillen där jag använder en så kallad baksten, det blir en så krispig botten och med lite rökiga, grillade smaker. Sen vad som ska vara på får kylskåpet och humöret avgöra men jag gör ofta biancopizzor på grillen dvs att jag använder creme fraiche eller liknande mejerivara istället för tomatsås.

Vilken är din favoritpizza?

Igår så grillade jag en så jäkla god pizza med creme fraiche, parmesanost, hyvlad fänkål, skivade champinjoner, kokt skinka och mozzarella och som jag sen toppade med en supergod olivolja, massa basilika och lite flingsalt. Se recept på min pizzabotten.

pizzadeg (2 bottnar som räcker för totalt 4 personer)

20 g jäst
1/2 l vatten
1/2 dl olivolja
ca 6 dl vetemjöl
ca 6 dl durumvetemjöl
1 tsk salt

Smula ner jästen i en degbunke och häll på fingervarmt vatten, 37°, och rör tills jästen löst sig. Häll i olja och mjölet och blanda i 8 minuter på låg hastighet i en degblandare, alternativt 15 minuter för hand (det är rätt mängd mjöl när degen släpper från bunkens kanter och klibbar i botten). Tillsätt saltet och blanda i ytterligare 2 minuter. Låt degen jäsa i ca 1 timme till dubbel storlek. Starta blandaren eller knåda degen tills luften har gått ur. Kavla ut 2 stora pizzabottnar och toppa med dina favoritingredienser 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *