En härlig vårhelg toppad med brynt smörhollandaise :)

Alltså att jag gillar god mat, goda viner och Min Matstudio på Rådmansö är väl knappast ingen som har missat och denna helg har innehållit allt härligt. Detta toppat med att det har varit vårväder, isen är på väg att släppa och fåglarna kvittrar.
Jag tog min första utomhuslöptur för året i lördags, blev serverad våffelfrukost, unnade mig en riktigt god middag bestående av stekt marulk, tysk vit sparris, spansk minipurjolök och en ljuvlig hollandaise gjord på brynt smör. Och till det en 04 Pol Roger.

Pröva gärna receptet på min brynta smörhollandaise nedan.

Lördagens middag

Lördagens frukost!

Äntligen är isen på väg att ge sig!

Vädrade löparskorna för första gången i år!

  Mitt hus med Min Matstudio i skarpt motljus.

Brynt smörhollandaise
350 g smör
2 äggulor
½ msk pressad citronjuice
salt

Lägg smöret i en kastrull och koka upp. Låt det koka tills smöret börjar bli lätt brynt och dofta nötigt. Ta då bort det från plattan och häll över det i en kanna. Låt smöret svalna ca 5-10 minuter.
Lägg äggulor och citronjuice i en liten rostfri bunke. Arrangera ett vattenbad; Koka upp vatten i en kastrull och dra därefter bort kastrullen från plattan. Sätt ner bunken i vattenbadet och vispa ägguleblandningen tills äggulorna är krämiga. Lyft ur bunken från kastrullen och vispa sakta ner det brynta smöret tills du har en krämig och fin hollandaisesås. Späd med några droppar ljummet vatten om den är för tjock. Smaka av med salt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *