Mjölkchokladcheesecake!

Mjölkchokladcheesecake, smaka bara på ordet, såå gott!
Den härliga krämiga konsistensen, en fin syra och sälta från creme cheesen, de söta choklad-kolatonerna från mjölkchokladen och en spröd botten med smak av brynt smör. Och jag lovar, den är enkel att göra!

mjölkchokladcheesecake

Jag toppade cheesecaken med lite kakao, krossad maräng och halllon

Mjölkchokladcheesecake
150 g digestive kex
75 g brynt smör

300 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
200 g philadelphia
0,75 dl strösocker

Lägg smöret i en kastrull och koka upp. Låt smöret koka vidare tills det är lätt brynt och doftar nötigt, dra då av det från plattan. Lägg ner kexen i en matberedare tillsammans med smöret och mixa till en smulig massa. Tryck ut massan i en springform om ca 20 cm.
Blanda vispgrädde med philadelphiaost och strösocker. Vispa tills konsistensen är som lättvispad grädde.
Smält mjölkchokladen i ett vattenbad tills temperaturen är ca 50 C. Vänd ner chokladen i Philadelphiasmeten med en slickepot tills allt är väl blandat.
Häll ner cheesecakesmeten i formen och frys i ca 1 timme. Ta sedan ut den och ta bort formen. Om den inte lossnar direkt så låt den stå en stund alternativ värm kanterna med en brännare eller hårtork lite lätt. Låt den stå i rumstemperatur ca 30 minuter före servering.

Lycka till!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *