Lediga dagar och mycket god mat på Käringön!

Min Sambos familj har hus nere på underbara Käringön, så när vi har möjlighet så tar vi en långhelg eller en veckas ledighet där. Nu på vintertid så är det så vackert och stillsamt och man går ner i varv på nolltid, vilket är så värdefullt. Att bara få hänga, promenera, laga mat, dricka gott i lugn och ro är det bästa som finns. Vi var nere hos fiskaren och köpte och lagade hummer, lagade klassisk söndagsmat och långa goda frukostar. Önskar du recept på hummerfond och soppa så hittar du det här.

IMG_0803

Mulet men ändå alltid lika vackert.

IMG_9250

Till frukost så får man alltid en Gammeldansk på Käringön.

IMG_0780

Vid sjöboden så vilar man kollar ut över havet och ibland tar man en härlig Cognac.

IMG_9239

Den här monsterhummern på 2 1/2 kg fick någon annan köpa.

FullSizeRender-1

Nykokt hummer med smör, bröd och Champagne.

IMG_0821

Nere vid sjöbodarna.

IMG_7884

Tidig kväll i hamnen.

FullSizeRender

Av hummerresterna blev det förstås en god soppa!

IMG_9253

På lördagen åt vi klassiska smaker. Majskyckling, champinjonsås, sauterade morötter och hasselbackspotatis!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *