Recept på frasiga hummerkroketter!

hummerkrokett

Här kommer recept på ett mycket uppskattat tilltugg. Och det passar förstås inte bara som tilltugg, att få denna fantastiska frasiga krokett till en bit stekt fisk är inte helt fel det heller! På bilden är det toppade med en dill- och gräslökscreme.

Hummerkrokett
250 g mjölig potatis
70 g Västerbottensost
150 g hummerkött
2 äggulor
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl panko
olja till fritering

Skala och koka potatisen mjuk i vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen. Riv ner Västerbottensosten och lägg ner äggulan. Hacka och blanda ner hummern. Blanda alltsammans ordentligt och rulla sedan bollar som är ca 2-3 cm i diameter. Lättvispa äggen i en bunke, placera mjölet och pankon på varsin assiett. Panera kroketterna först i mjölet, sedan i ägget och efter det i pankon. Upprepa sedan proceduren i ägget och pankon.
Värm frityroljan till 170 C. Fritera kroketterna tills de är gyllene och med en knaprig yta.

Dill- och gräslökscreme
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk pressad citronjuice
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad gräslök
2 dl olja med neutral smak

Lägg ner äggulor, dijonsenap, citronjuice och örter i en matberedare. Starta mixern och tillsätt olja sakta till en tjock majonnäs. Smaka av med salt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *