En supergod vegetarisk måndagsmiddag!

linsbiffar

Oftast när jag ska laga middag så kikar jag in i kylen och får till något gott av mina rester. Jag är väl medveten om att jag ofta har ganska fina och framförallt mycket rester från mina olika arrangemang och plåtningar. Jag avskyr verkligen att slänga mat så därför jobbar jag med det som finns.

Idag var det många gröna små rester och massor av linser + lite kronärtskockspesto.
Jag har inget exakt recept på detta men pröva gärna och våga “höfta” 🙂

För 4 personer. Mixa ca 500 g linser med lite strimlade soltorkade tomater, 2 tsk pressad citronjuice och ett ägg. Smaka av med salt. Forma linsröran (använd lätt fuktade händer) och panera i panko el ströbröd. Stek på medelhög temperatur till fin färg i olivolja och baka de seddan i ugnen ca 5 minuter på 175 C.

Skär under tiden till lite blandade grönsaker och stek de al dente i lite olivolja. Häll i ett par msk balsamvinäger och smaka av med salt.

Servera med nyriven parmesanost.

Och önskar ni även kronärtskockspeston kommer receptet här;

kronärtskockspesto

2 kokta kronärtskocksbottnar

1 vitlöksklyfta

40 g parmesanost

1 tsk pressad citronjuice

3-4 msk olivolja

50 g pinjenötter

1 msk finhackad basilika

Salt

Tärna kronärtskockan och hacka vitlöken. Riv osten och mixa alla ingredienser till peston till en grynig röra. Smaka av med salt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *