Recept på mina kanelbullar!

Jag är helt medveten om att jag inte är den första eller för den delen den sista eller den enda som nu publicerar ett kanelbullerecept. Men jag är troligtvis den enda som publicerar just mitt recept på kanelbullar. Och om jag får säga det själv så är dom väldigt goda. Pröva gärna och framförallt ät många 🙂

kanelknutar

Kanelknutar

700 g vetemjöl

3 dl filmjölk

120 g strösocker

75 g smör, rumstempererat

1 ägg

½ tsk salt

2 tsk krossade kardemummakärnor

30 g jäst

salt

fyllning

100 g smör, rumstempererat

145 g strösocker

1 msk mald kanel

1 ägg

Pärlsocker

Blanda samtliga ingredienser i en degblandare och arbeta den på medelhastighet i ca 10 minuter.

Låt degen jäsa i bunken under en bakduk ca 1 timme till dubbel storlek.

Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.

Arbeta degen på nytt i 2 minuter och kavla sedan ut den till en rektangulär om ca 30X60 cm. Bred ut fyllningen och vik ihop degen på längden. Skär remsor om ca 2 cm. Skär 2 snitt, en cm från degens övre kant och rakt ner genom remsan så att du får som 3 ben. Fläta ”benen” och gör en knut. Lägg kanelknutarna på ugnsplåtar med bakplåtspapper under och låt de jäsa i ca 45 minuter till dubbel storlek.

Värm ugnen till 210 C. Pensla bullarna med lättvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna ca 7-8 minuter till fin färg. Låt dom svalna på ett bakgaller med en bakduk ovanpå.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *