Torskrygg med kantarellsmör

Hej, är det någon som vill pröva på något fantastiskt gott som är ganska lättlagat? Testa den här torsken och självklart kan man använda sig av en annan fisk om man vill och vill man inte grilla går det självklart bra att tillaga i ugnen också. Smaklig måltid!

kantarellsmör

Grillad torskrygg, färsklök och färskpotatis med kantarellsmör och körvel

4 bitar torskryggsfilé med skinn

olja och salt

½ gul lök

200 g kantareller

125 g smör

8 små färsklökar

16 små färskpotatisar

till servering

körvelkvistar, olivolja och flingsalt

Skala och finhacka den gula löken. Ansa kantarellerna. Bryn kantarellerna i 25 g smör, till fin färg. Tillsätt löken och stek vidare i 1 minut. Låt kantarellerna svalna och häll ner dom i en mixer med resterande smör. Mixa i 1 minut och smaka av med salt.

Ansa och dela lökarna. Vänd färsklöken och potatisarna i olja och salt. Pensla torsken med olja och salta den. Grilla torsken 3-4 minuter på medelhög temperatur, tills kärntemperaturen är 43 C. Grilla grönsakerna ca 5 minuter, till fin brynt färg. Lägg upp torsk, potatis och lök på 4 tallrikar. Ringla över lite olivolja, strö på flingsalt och toppa med kantarellsmöret och körveln.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *