Kakbak!

FullSizeRender-66

Det är spännande att ha utomhusplåtningar när man bor i Sverige. I veckan som gått så har jag haft 4 olika plåtningar och alla skulle fotograferas utomhus. Det har regnat och varit sol varannan halvtimme känns det som så vi har sprungit in och ut och väntat på solglimtar för att få till snygga bilder. I söndags så körde vi sista utomhusplåtningen och det var 7 sorters bakverk som kommer att publiceras i Allt Om Mat nästa sommar så recepten på dessa bakverk får ni vänta på men nedan kommer ett enkelt och gott muffinsrecept.

FullSizeRender-67

I söndags så plåtade jag och min tjej Homemade Stockholm en plåtning för tidningen Allt Om Mat

FullSizeRender-68

Vi klarade oss från regnet och lyckades få in lite härlig sol mellan molnen.

FullSizeRender1

Cecilia och jag körde bakverkstad hemma i Matstudion på Rådmansö

Muffins med yoghurttopping

75 g smör

3 ägg

225 g strösocker

180 g vetemjöl

1 tsk krossad kardemumma

2 tsk bakpulver

1 dl mjölk

Glasyr

1 ½ dl florsocker

¼ dl matlagningsyoghurt

Till formarna: Smör och mjöl

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjölet med bakpulvret. Blanda ned mjölblandningen i äggvispet till en jämn smet. Blanda ner smöret och sedan mjölken.

Värm ugnen till 200 C. Smöra och mjöla muffinsformar (om man använder engångsformar så behövs inte det). Fyll formarna till 2/3 och ugnsbaka ca 10 minuter. Låt muffinsen svalna några minuter och stjälp sedan upp den ur formen. Vispa ihop florsocker och yoghurt till glasyren och häll över muffinsen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *