Fiskgryta!

Varje gång som jag lagar fiskgryta så blir jag alltid lika glad över hur gott det är. Jag tillagar i stort sett aldrig en likadan som gången innan. Och fiskgryta, är det inte en fantastisk bjudrätt? Enkel att förbereda och lätt att laga till många. Här kommer ett recept på en god och krämig fiskgryta med räkor, saffran och chili.

fiskgryta

Bästa bjudmaten!

Krämig fiskgryta med räkor, saffran och chili

400 g fiskfilé

100 g skalade räkor

2 vitlöksklyftor

1 chili, efter önskad styrka

2 tomater

1 paprika

½ fänkål

100 g zucchini

200 g kokt potatis

0,5 g saffran

1 dl vitt vin

1 dl kycklingbuljong

2 ½ dl vispgrädde

olja och salt

Skär fisken i cm stora bitar. Finhacka vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fintärna tomaterna Finstrimla paprika, fänkål och zucchini. Skiva potatisen. Fräs vitlök, chili och saffran i en vid kastrull med olja. Häll på vin och koka upp. Häll i buljong och grädde och låt koka ca 3 minuter. Lägg ner resterande grönsakerna och fisken. Koka i 3 minuter och smaka av med salt. Toppa med räkorna.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *