Rulltårtans dag!

Man kan ju tycka att det går lite inflation i det här med “produktensdag”. Det började lite festligt med kanelbullensdag men nu tror jag att det finns en dag för allt.

Hur eller hur, idag är det en fantastisk skapelse som har sin dag, nämligen rulltårtan. Här kommer recept på en grymt god rulltårta 🙂

rulltarta

Rulltårta

anslag

120 g vetemjöl (2 dl)

3 g bakpulver (1/2 tsk)

150 g ägg (3)

30 g mjölk (2 msk)

120 g strösocker (1 1/3 dl)

2 dl valfri marmelad el sylt

½ dl strösocker

Värm ugnen till 250 C. Blanda de torra ingredienserna till rulltårtan. Vispa ägg och socker poröst och rör sedan ner de torra ingredienserna. Vänd sist ner mjölken.

Bred ut ett tunt lager av smeten ca 15×30 cm på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ugnsbaka anslaget ca 5 minuter. Lägg ut ett nytt bakplåtspapper och strö ut ca ½ dl strösocker. Lyft ur anslaget och lägg det på det nya bakplåtspappret. Pensla med lite vatten ovanpå bakplåtspappret och dra sedan försiktigt bort det. Bred ut marmeladen/sylten över anslaget och rulla sedan snabbt ihop den.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *