Vardagsgott!

Nu är det många som är tillbaka från semestern och snabbt kastas in i vardagen. Men visst kan vardagsmaten smaka lika gott som semestermaten? Skillnaden är ju oftast tiden och inköpspriset på råvarorna som är lite lägre men smaken måste för mig vara lika god.

En av Sveriges kanske mest lagade rätter måste ju ändå vara köttfärssås. Jag äter det några gånger om året men varierar den ganska mycket men här kommer ett recept som är riktigt gott. Variera den gärna genom att byta ut/tillsätta andra örter, riv ner goda grönsaker och prova även med chili eller brynt svamp.

IMG_7450

Min senaste köttfärssås gjorde jag med massor av lök, finskivad fänkål, riven morot och cannelinibönor.

Köttfärssås och spaghetti

450 g blandfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

400 g krossade tomater

1 msk finhackad rosmarin eller annan valfri ört

1-2 tsk honung

salt och svartpeppar

400 g torkad spaghetti

salt

till servering;

50 g parmesanost

basilika

Hacka lök och vitlök.

Värm en stekpanna till högsta temperatur och bryn köttfärsen till fin färg. Salta och peppra och tillsätt lök och vitlök. Stek i ytterligare 1 minut och häll därefter ner tomaterna, rosmarinen och honungen. Låt köttfärssåsen puttra sakta i minst 15 minuter. Späd vartefter med vatten. Smaka av med salt och peppar före servering.

Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.

Servera spaghettin med köttfärssåsen. Plocka över lite basilikablad och riv över parmesanost.

Pastatips!

Använd 1 liter vatten och en dryg tsk salt för 100 g torkad pasta.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *