Ännu en grillad pizza!

Att pizza kallas för skräpmat kan jag verkligen förstå för de flesta pizzor som serveras i sverige är faktiskt skräpmat. Men en pizza kan ju vara en himmelsk skapelse och för den delen ganska nyttig och snygg mat.

färdiga pizzan

Pizza på råg- och dinkelbotten med Salmalax, kantareller, zucchini, rödlök, parmesanost och ruccola

Jag har snöat in på att grilla mina pizzor då jag har en baksten som passar min kolgrill. resultatet blir fantastisk då botten blir superknaprig och tillbehören på pizzan får en lätt kolgrillad ton. Dagens pizza blev en pizza på råg- och dinkelbotten med creme fraiche, zucchini, rödlök och kantareller. När den var färdiggrillad så toppade jag den med rå Salmalax, ruccola, god olivolja och flingsalt. Så jäkla gott!

pizza på grillen

Pizzan på bakstenen i grillen!

obakad pizza

Färdiggräddad men sen toppade jag den med rå Salmax, ruccola, olivolja och flingsalt.

kantarrellpizzaFullSizeRender-42

Ni som kan, PRÖVA!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *