The Flying Elk

Det finns inte tid nog för att äta på alla fantastiska krogar. Det finns så många krogar bara i Stockholm som jag inte hunnit besöka. En av dom har varit The Flying Elk men häromdagen var det äntligen dags. Andra måstekrogar som jag inte hunnit besöka än är Esperanto, Pubologi, Farang, Agrikultur, Volt, Oaxen… Tid och pengar behövs 😉

På TFE var det i alla fall grymt gott, perfekt tillagat, trevlig och skön service och jag måste säga billigt. Det där med pris är ju relativt och det beror ju förstås på hur mycket man värderar god mat. En avsmakningsmeny ligger på 695:- och ungefär lika mycket till om man ska ha dryckespaketet. En jämförelse är ju Frantzéns andra restaurang, då förstås med 14 serveringar och med 2 stjärnor, då landar menyn på 2500:- och 1500:- för dryckerna. Lite Champagne före samt kaffe och avec efter så har man på en kväll gjort av med sisådär 5000:- för en middag!

Här var menyn som vi blev serverade. Se bilder nedan!

Ostron fine de Normandie

Flädergrädde, torkade krusbär & riven valnöt.

 

Rabarbermacaron med anklever

Torkat granatäpple, syrliga jordgubbar & 100-årig balsamvinäger.

 

Löjrom från Kalix

Langos på blomkål & dinkel med lättstekt sidfläsk, syrad grädde, brynt smör samt inlagd lök.

 

Dykfångad pilgrimsmussla ”signatur”

Tryfferad äggröra med friterad potatis, soja & lättrökt brynt smör.

 

Vårlamm & stekt vit sparris

Serveras med toppmurklor, ramslök, hollandaise, lammsky & kronärtskockspuré.

 

Eton Mess

Schweizisk maräng med rostad vit choklad, jordgubbar x 4 med citronverbena samt kärnmjölksmousse smaksatt med ingefära & vanilj.

 

Chokladtryfflar

FullSizeRender-5FullSizeRender-1FullSizeRender-4FullSizeRender-6FullSizeRender-3FullSizeRender-2

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *