Det genialiska med att grilla!

Vem gillar inte smaken av grillat? Vem gillar inte att hänga kring grillen, umgås och känna dom fantastiska dofterna som sprider sig från denna genialiska och enkla uppfinning.

Jag tror delvis att det sitter djupt rotat hos oss människor att kunna behärska elden och därmed att den ger oss föda. Men visst är smakerna förföriska och det oavsett hur enkelt vi än gör det. Lite sallad och en bit grillat kött, fisk eller några goda grönsaker så är vi hemma, det blir ju gott hur man än gör det. Jag har haft fullt upp med jobb och annat styrsel så det blev en sen lördagsmiddag men jag tog mig ändå tiden att tända min kolgrill. På grillen blev det en rejäl skiva finfint svensk nötinnanlår och en bit halloumi, till det en grönsallad med granatäpple och ett klassiskt örtsmör av vitlök, rosmarin, salvia och timjan. Galet enkelt och galet gott.

grillat..

Snabb men galet god lördagsmiddag!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *