
Nu jäklar flyger och bilar jag sverige runt för att köra en massa roliga grillevents. Det är superkul att dra runt, träffa härliga och glada människor och framförallt att få grilla goda grejer. Just nu sitter jag i Alingsås för att köra ett litet grillgig lite senare ikväll.
Vi brukar inleda grilleventen med en liten laxtartar som vi lägger i burkar och sedan med hjälp av en rökpistol så kallröker vi tartaren under bara ett par minuter. Nu vet ju jag att alla inte har en rökpistol även om fler borde ha det, det är en kul leksak 😉 men här kommer mitt recept på laxtartar, den är supergod utan rök också 🙂 Receptet på laxtartaren hittar du längre ner i detta inlägg.

Här röker jag lite nykokt färskpotatis med rökpistolen
Laxtartar med gurka, fänkål och dillmajonnäs
laxtartar
200 g lax
100 g gurka
75 g fänkål
1+2 msk pressad citronjuice
2 msk olivolja
salt
dillkräm (räcker till fler men är svår att göra mindre av)
2 äggulor
1 msk pressad citronjuice
2 tsk dijonsenap
2 msk hackad dill
1 ½ dl olja med neutral smak
salt
till servering
krutonger och dill
Kan förberedas.
Lägg äggulor, citron, dijonsenap, dill och salt i en matberedare och starta mixern. Tillsätt oljan droppvis till en tjock majonnäs.
Skala och kärna ur gurkan. Fintärna lax, gurka och fänkål.