Goffigaste frukosten!

Alltså ibland. Vaknade upp i morse efter en ganska intensiv arbetsvecka och inser att det står jobb, träning och städning på schemat. Vädret är mellangrått och det väntas bli regn. Antingen kan jag välja på att gräva ner mig i sängen en stund till och hoppas att väder och schema kommer att förändras vilket det med största sannolikhet inte kommer att göra. Det finns mycket som man kan önska sig men det krävs i stort sett alltid handling för att komma dit. Så jag valde att unna mig det godaste frukostbordet kan bjuda på -Amerikanska pannkakor med hjortron, rostad mandel och lättvispad grädde. Nu med lättare pannkakskoma är jag redan mer laddad och stökar undan det som är mindre kul vilket troligtvis leder till att jag dessutom hinner unna mig en god middag senare ikväll 🙂 Vad vore livet utan god mat!

amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor med hjortronsylt, rostad mandel och lättvispad grädde

Recept

Amerikanska pannkakor

50 g smör

3 stora ägg

3 dl mjölk

330 g vetemjöl

3 tsk bakpulver

salt, strösocker och smör att steka i

Smält smöret och låt det svalna något.

Vispa ägg och blanda ner mjölken. Blanda vetemjöl och bakpulver och vispa ner i ägg- och mjölkblandningen. Krydda smeten med en nypa salt och socker.

Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek små plättar till fin färg i smör.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *