En räddare i nöden….

När hungern ropar, hjärnan står mer eller mindre stilla och det där med planering har gått totalt förlorat. Klockan är för mycket, magen är för hungrig och hjärnan börjar sakta stänga ner. Lite för trött och sent för att gå och handla men man förstår trots allt att mat behövs. Nu är det nära till att jag lyfter luren och ringer efter en budpizza men eftersom hjärnan fortfarande fungerar om än inte så bra så skriker kroppen efter riktig mat och god mat, inte e budpizza alltså. Vem/vad är då räddaren i nöden? -Jo, min kompis omelett 🙂 Ägg har jag alltid hemma, likaså några små bitar grönsaker och i många fall någon god ost och kanske t.om. någon bit chark.

I en omelett kan man blanda ner vilka råvaror som helst och ändå få det gott och nyttigt. Senaste veckan har min omelett räddat mig 2 gånger.

Dag 1 fick det bli ett par bakade tomater, en liten bit blomkål, en halv gul lök och en liten bit pancetta som gjorde äggen sällskap i pannan.

Dag 2 blev jag räddad av lite lyxigare rester, 2 vita sparrisar, en bit chevre, tomater och ruccola. Helt plötsligt har mina rester omvandlats till en lyxig och bra måltid.

Tack kära ägg!

FullSizeRender 2

Omelett med blomkål, pancetta, lök och bakade tomater

FullSizeRender

Omelett med vit sparris, chevre, tomat och ruccola

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *