Grilltokig!

rökbild3 jakob

Foto, Jakob Fridholm Boktitel, Grilla! Författare, Mattias Larsson, Semic Förlag

Alltså finns det något härligare och godare än att grilla? Ja, det kan väl hända men förutom att det ger en sån god smak så är det en sån härlig och ledig känsla och det känner jag även om att grilla tillhör en del av mitt jobb.

Men en del av detta har säkert med värmen och ljuset att göra också. Dagarna känns så mycket längre nu och när solen skiner så känner jag mig ännu mera ledig trots en hyfsat intensiv arbetsperiod.

Senaste dagarna har jag grillat pizza, kyckling, picanha, Secreto och en massa grönsaker förstås. Jag fotar och lägger dessvärre inte ut allt men här kommer lite gott.

IMG_6306

Salta kycklingen ordentligt gärna 30 min före den ska på grillen. Mortla typ 20 g färsk ingefära med 2 vitlöksklyftor, 1/2 tsk fänkålsfrö, några dragonkvistar och lite olivolja. Moajja in kryddoljan i hela kycklingen och grilla på indirekt värme drygt en timme (kärntemperaturen ska vara 65 när den är klar) Jag körde denna kyckling med lite äppelspån för att gen en ytterligare rökig ton.

IMG_6307

Tunn dinkelbotten, creme fraiche, riven parmesanost, zucchini, kokta betor, chevre och lite Serranoskinka. Pizzan gräddar jag på en s.k. pizza/baksten

IMG_6040

En favorit. Sekreto även kallad grisens hemlighet, så jäkla smakrik och saftig! Salta, gärna 30 min före grillning. Grilla på direkt värme till riktigt knaprig och fin yta, ringla på lite honung på båda sidorna och grilla i ytterligare en minut på varje sida! Finfint vill jag lova!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *