Recept på festlig vardagsmat!

mersmak

För mig som älskar mat är det alltid viktigt att äta god mat men som för mig och dom allra flesta andra så ligger begränsningen i tiden. På vardagen har man inte all tid i världen att få ihop middagen men det går ändå att laga så mycket gott.

I senaste numret av Coops tidning Mersmak bjuder jag på god vardagsmat under temat Fredag hela veckan. Nedan är ett av recepten 🙂

Mersmak2

Spaghetti ala crema med räkor, fänkål och savoykål

400 g spaghetti (torkad)

salt

400 g handskalade räkor

1 vitlöksklyfta

1 fänkål

125 g savoykål

4 dl vispgrädde

50 g parmesanost

salt

Finhacka vitlöken och skiva fänkålen tunt. Skär savoykålen i bitar om ca 2 cm i diameter. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Häll grädden i en kastrull och låt den koka i ca 5 minuter. Lägg ner vitlöken, fänkålen och savoykålen och koka i ytterligare 5 minuter. Blanda ner den kokta spaghettin och smaka av med salt. Tillsätt sedan räkorna precis före servering. Avsluta med att hyvla över lite parmesanost.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *