Spätzle med hummer till söndagsmiddag :)

hummerspätzle

Jag fullkomligt älskar att plocka fram mitt gamla spätzlejärn och tillaga en god spätzle. Spätzle är ju från början fattigmansmat men jag tycker att det är en riktig delikatess oavsett om man äter den naturell eller som jag gjorde i söndags, brynte den med vit sparris, morötter, färsklök och massor av hummer. Lite god Chablis till det så var söndagen räddad!

Spätzlesmet

Spätzlesmeten vispar man lätt ihop och påminner om en tjockare pannkakssmet men den går lätt att smaksätta med lite vitlök eller några goda örter.

Spätzlejärn

Sen häller man smeten ner i järnet (ovanför kokande vatten) så att smeten droppar ner i vattnet och så formas det till små droppar. Spetzle påminner till viss del om gnocchi och den kan ätas som kokt eller som jag föredrar stekt.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *