Igår var jag en bröllopspresent till Charlotte Perrelli och hennes nyblivne man Anders Jensen

Perelli

Det är ju inte varje dag som jag är som jag är en bröllopspresent men igår hade jag äran att vara det åt det nygifta paret Charlotte Perrelli och hennes nyblivna man Anders Jensen. Några vänner till mig som i sin tur är vänner med det nygifta paret frågade mig om jag ville vara deras bröllopspresent tidigare i vår och det var ju klart att jag kunde tänka mig det. Bröllopspresenten innebar att jag skulle bjuda brudparet med 6 ytterligare vänner på en avsmakningsmeny.

Att vara bröllopspresent tillhör inte mina vanligaste sysslor men jag har varit utlottat många gånger tidigare som en vinst, så detta är ju inte helt annorlunda. Det känns ju i alla fall kul så länge man är första pris eller som i det här fallet en bröllopspresent, kanske lite tråkigare om man vore tröstpriset 😉 Och att laga god mat är ju mitt jobb och min passion så igår var det i alla fall dags att bjussa det här härliga gänget på följande meny. Till min hjälp hade jag som nästan alltid min kollega och vän Daniel Larsson.

Meny 23/4 2016

Blomkålscreme och skum med odlad störrom samt vit sparris och gurka i citronett och briochekrutonger

*

Minutkokt hummer med sauterad ramslök och spenat samt inkokt färsklök och smörsås av citron och mynta

*

Gaffelmosad lättrökt färskpotatis med Kalixlöjrom, surgrädde och gräslök samt knapriga ansjoviskrutonger

*

Brynt kummel med tryffelrisotto, råstekt grön sparris och spenatskum

*

Brillat Savarin med kokta betor, torkade svarta vinbär och rågsmulor

*

Pavlova fylld med kardemummakräm, fläderskum och inkokta rabarber samt karamellisserad vit choklad och rostad mandel

störrom

Blomkål, vit sparris, gurka, störrom, brioche

rabarber

Pavlova, rabarber, fläder, kardemumma, vit choklad, mandel

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *