
Röding är en fisk som jag tycker är väldigt tacksam att tillaga.
Röding med brynt ägg- och anjovissmör samt brynt svamp
4 rödingfiléer med skinn a 170 g
olja och flingsalt
100 g smör
3 kokta ägg
8 anjovisfiléer
250 g svamp
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja med neutral smak
25 g smör
salt
Ansa och skär svampen i önskad storlek. Finhacka lök och vitlök. Stek svampen i olja tills den har fått fin brynt färg, lägg då ner smör, lök och vitlök och stek i ytterligare ca 2 minuter.
Tärna ägget. Lägg smöret i en kastrull och koka det på högsta temperatur tills det börjar bli lätt brynt och dofta nötigt. Lägg ner ägg och anjovisfiléerna i smöret och koka upp precis före servering.
Värm en stekpanna till högsta temperatur. Salta rödingen och stek den ca 2 minuter på skinnsidan i olja, vänd den sedan och stek i ytterligare 1 minut.
Servera med nykokt potatis.
Lycka till 🙂