I Bryssel för att göra snygg vardagsmat och så kommer mitt recept på bästa köttfärsåsen!

köttfärssås

Just nu är jag nere i Bryssel och jobbar med att göra mat snygg! Och visst är det viktigt att maten är snygg och det som är snyggt på riktigt är inte alltid så snyggt på bild. Vi är 5 personer som jobbar i 4 dagar mellan 08.00 och  22.00 för att göra 4 små reklamfilmer. Efter det så är det förstås minst lika många dagar för dom som ska jobba med klippningen och efterredigering men vad gör man inte för att inspirera med lite god och snygg mat?

Något som är en vardagsfavorit för många är köttfärssås med spaghetti och när jag gör dom gör jag de alltid lite olika men här kommer ett av mina recept på Köttfärssås med spaghetti. Kolla gärna in klippet när jag tillagar den också.

Köttfärssås och spaghetti

450 g blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g finkrossade tomater
1 msk finhackad rosmarin eller annan valfri ört
1-2 tsk honung
salt och svartpeppar

400 g torkad spaghetti
salt

till servering;
50 g parmesanost
basilika

Hacka lök och vitlök.
Värm en stekpanna till högsta temperatur och bryn köttfärsen till fin färg. Salta och peppra och tillsätt lök och vitlök. Stek i ytterligare 1 minut och häll därefter ner tomaterna, rosmarinen och honungen. Låt köttfärssåsen puttra sakta i minst 15 minuter. Späd vartefter med vatten. Smaka av med salt och peppar före servering.
Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
Servera spaghettin med köttfärssåsen. Plocka över lite basilikablad och riv över parmesanost.

Pastatips!
Använd 1 liter vatten och en dryg tsk salt för 100 g torkad pasta.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *