Att jobba hemifrån och recept på en smarrig äppel- och mandeltarte

hemmaIMG_0381

Nu känns ju verkligen våren av 🙂 Jag har haft grymma dagar då jag jobbat hemifrån Min Matstudio och även om man jobbar långa dagar är det bara en njutning. Måndagen bjöd på en matplåtning och på tisdagen hade jag lite härliga gäster som kom för en en konferensdag med all mat och fika som det innebär. Om man väljer att konferera hemma hos mig så får man räkna med mycket mat, men än så länge har inga klagomål kommit in. Och apropå fika så kommer här ett riktigt gott recept på en äppel- och mandeltarte

Äppel- och mandeltarte

4 äpplen

smör och socker

300 g mandelmassa

150 g smör

3 ägg

4 msk vetemjöl

150 g kavlad smördeg

Aprikosmarmelad

Värm en ugn till 175 C. Riv ner mandelmassa i en bunke, tärna och lägg ner smöret. Blanda alltsamman väl och tillsätt därefter äggen ett efter ett under ständig omrörning. Sikta ner vetemjölet och blanda väl. Lägg ner smördegen i en pajform om 20 cm i diameter och bred på mandelsmeten. Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs äpplen i smör och socker i stekpanna på medelhög temperatur. Tryck ner äppelklyftorna i mandelsmeten. Ugnsbaka mandelkakan ca 20 minuter tills den fått en lätt brynt färg. Koka upp lite aprikosmarmelad med lite vatten och pensla tarten.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *