Och så kom förstås lammfrågan..

lammkotletter

Igår lade jag upp 2 påskrecept på lax och kyckling, på bloggen och på FB. Och förstås kom frågan, Vad är en påsk utan lamm? Och jag som just nu befinner mig i Dubai frossande i lamm (även om det lammet inte känns så påskigt) måste förstås bistå med det. Här kommer ett  jättegott recept på lammkotletter.

Njut av påsken mina vänner!

Grillade el stekta lammkotletter med ugnsbakade grönsaker och rostad vitlökskräm

1 kg lammkotletter

olja, salt och svartpeppar

400 g små potatisar

12 små schalottenlökar

4 tomater

150 g morot

Rostad vitlöksdressing (räcker till fler)

4 vitlöksklyftor

2 äggulor

1 tsk dijonsenap

1 tsk rödvinsvinäger

1 ½ dl rapsolja

Värm ugnen till 225 C. Vänd vitlöksklyftorna i lite olja och ugnsrosta de i ca 5 minuter tills de fått en rostad färg och låt svalna. Lägg ner vitlök, äggulor, senap och vinäger i en mixer och mixa. Tillsätt sedan oljan droppvis till en tjock kräm och smaka av med salt.

Värm ugnen till 200 C. Dela potatisarna och tomaterna på hälften. Skala schalottenlök och morot. Vänd potatis, tomater och schalottenlök i olja och salt. Ugnsbaka i ca 40 minuter. Skär under tiden morötterna i stavar och lägg in dom tillsammans med de andra grönsakerna efter ca 20 minuter. Gnid in lammkotletterna i olja, salt och peppar och grilla eller stek på högsta temperatur ca 2-3 minuter på varje sida till fin färg. Servera dom ugnsbakade grönsakerna med kotletterna och vitlökskrämen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *