Aktiv matlagning och recept på världens godaste mandel- och mjölkchokladtårta!

Utanför köksfönstret
Utanför köksfönstret
mjölkchokladtårta
Gästernas utförande av min Mandel- och mjölkchokladtårta (se recept nedan)

Jag älskar att jobba i vackra miljöer. Ofta är restaurangköken nergrävda i en källare eller gömda längst bak i restaurangen så jag är lyckligt lottad som ofta får jobba på så otroligt vackra platser. I går så var jag och körde aktiv matlagningen med ett glatt företagsgäng i Björbo, norr om Norrtälje. Deltagarna lagade en meny från min nya bok med ett bra resultat, vilket känns skönt både för att dom fick en lyckad kväll och att recepten från boken är bra.

Gästerna/deltagarna hade valt en meny med klassiska smaker;

Laxtartar med gurka och fänkål med syrlig dillmajonnäs och krutonger

Tournedos med baconstekt savoykål, smördegsbakad potatis och senapscreme

Mandel- och mjölkchokladtårta med kola, bär och punschgrädde

Mandel- och mjölkchokladtårta med punschgrädde

mandel- och mjölkchokladtårta (räcker till 8-12 personer)

300 g mandelmassa

150 g smör

3 ägg

4 msk vetemjöl

200 g mjölkchoklad

1,2 dl vispgrädde

till pajformen (springform med löstagbar kant om ca 24 cm i diameter)

smör

ströbröd

punschgrädde

2 ½ dl vispgrädde

½ dl punsch

vid servering

1 dl kolasås el karameliserad kondenserad mjölk

100 g daim

Kan förberedas.

Värm en ugn till 175 C. Riv ner mandelmassa i en bunke. Tärna och lägg ner smöret. Blanda alltsamman väl och tillsätt därefter äggen ett efter ett, under ständig omrörning. Sikta ner vetemjölet och blanda väl. Smöra och bröa en springformen och häll ner mandelsmeten. Ugnsbaka mandelkakan ca 20 minuter tills den fått en lätt brynt färg. Låt mandelkakan svalna och plocka därefter ur den från formen.

Hacka mjölkchokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Vispa tills det är helt slätt och låt det svalna i ca 15 minuter. Häll sedan chokladkrämen över mandelbottnen och kyl ner.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *