Recept på porchetta

porchetta

Ta dig tid att laga en grym porchetta. Det ser troligtvis svårare ut än vad det är och den tar lååång tid i ugnen eller om du väljer att tillaga den i grillen men arbetstiden är inte mer än 30 minuter. Smaken är gudomlig, det är billigt och är grym bjudmat. Rosta gärna lite potatis, lök och fikon med örter och vitlök som ett härligt tillbehör 🙂 Lycka till!

Porchetta

2 kg fläsksida utan svål

6 vitlöksklyftor

½ dl finhackad rosmarin

1 msk krossat fänkålsfrö

salt

Finhacka vitlöken. Salta fläsksidan på båda sidor och lägg den sedan med svålsidan nedåt. Fördela vitlök, rosmarin och fänkålsfrö över sidan och rulla ihop den hårt. Bind upp fläsksidan med bindgarn och grilla den därefter på indirekt grillning eller på 120 C i ugn ca 5 timmar tills kärntemperatur är 82 C. Låt den vila ca 30 minuter före tranchering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *