Frasigt bröd med krämig svamp och en frisk sallad av äpple och fänkål.

Hej!
Vad tror ni om en riktigt härlig svampmacka i helgen?

I betalt samarbete med Whirlpool och våra snygga vitvaror W Collection har jag gjort ett höstigt och smarrigt recept, som kanske kan passa bra i helgen 😀

Receptet hittar ni nedan.


För er som är mer nyfikna på W Collection så är det Whirlpools bästa vitvaror, som är lite smartare och lite snyggare. Hällen som jag tillagat detta recept på har flexibla zoner, vilket är superbra t.ex. som här, där jag använder mig av en stor stekpanna. Jag har haft Whirlpools vitvaror i över 20 år och nu W Collection i snart 2 år.

Receptet avser 4 pers som mindre varmrätt/mellanrätt/lunch

Toast med gräddig svamp, toppad med sallad av fänkål, äpple och hasselnötter
4 skivor vitt surdegsbröd
½ fänkål
½ äpple
25 g hasselnötter
½ msk pressad citronjuice
salt och olivolja

Gräddig svamp
400 g valfri svamp
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk vetemjöl
3 dl vispgrädde
olivolja, smör, salt och svartpeppar

½ ask smörgåskrasse

Kärna ur äpplet och hyvla fänkålen och äpplet supertunt. Hacka nötterna lite lätt. Marinera fänkålen i citronjuicen och en nypa salt. Tillsätt hasselnötterna och blanda runt.
Ansa svampen och skär den i önskad storlek. Finhacka lök och vitlök. Värm en stor stekpanna till medelhög temperatur. Stek svampen i olja tills den har fått fin brynt färg, lägg då ner en klick smör, lök och vitlök och stek i ytterligare ca 1 minut. Pudra över vetemjölet och rör runt. Häll på grädden och koka c:a 2 minuter till simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Värm upp stekpannan på nytt. Stek bröden i rikligt med olivolja ett par minuter på varje sida till frasig yta. Lägg upp bröden på 4 tallrikar, lägg på svampen, toppa med salladen och lite smörgåskrasse.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *