“drajja” och löjrom

Nu är det dags för del 2 av 3 där jag sätter mat till Emil Årengs grymma Skagerrakdrinkar. Denna gång gör han den perfekta “drajjan” och jag satte ett löjromsnacks där kombon blev så god.
Receptet hittar ni nedan och klippet hittar ni på min instagram 🙂

Gaffelmosad färskpotatis med råmarinerad sparris och löjrom (avser snacks för 4 pers)
Gaffelmosad färskpotatis
100 g kokt färskpotatis
10 g smör
2 tsk pressad citronjuice
2 tsk olivolja
1 msk finhackad gräslök

Råmarinerad sparris
50 g grön sparris
1 tsk pressad citronjuice
1 tsk olivolja
salt

Till servering
50 g löjrom
½ dl creme fraiche
1 dillkvist

Skiva sparrisen supertunt och smaksätt den med citronjuicen, olivoljan och lite salt.
Lägg de kokta färskpotatisarna i en kastrull tillsammans med smör, olivolja, citronjuice, gräslök och en nypa salt.
Mosa samman ingredienserna och värm upp tills moset är ljummet.
Lägg upp potatisen i 4 små skålar och toppa med sparrisen löjromen, creme fraichen och några små dillkvistar.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *