Lördag kör vi Live på Insta!

Lördagsdrink
Nu på lördag 17.00 så kör vi drink och tilltugg Live på Instagram, vill ni hänga med?
Vad tror ni om en skakad drink av gin, basilika, lime och ägg?
Till denna så lagar vi en av våra favoriträtter, råbiff.

Vill ni göra samma drink och laga samma snacks som oss så kolla in recepten nedan.

Hoppas att ni vill hänga med!


När;
Lördag kl. 17.00

Var;
Ni klickar in på mitt instagramkonto @fredagskocken och klickar på Livesändningen.

Vad behövs om ni vill laga och och dricka samma som vi?
-Se recepten och vad som behövs till detta nedan.

-Det är bra om ni har plockat fram ingredienserna och nödvändig utrustning innan vi startar.

-Pickla ingefära och gör en sirachamajonnäs (om du inte köper det färdigt).

Recept

Krämig gindrink med basilika och lime
(2 drinkar)
8 cl god gin (Vi kör med Skagerrak)
1 lime
10 cl pressad citronjuice
20 basilikablad
2 msk råsocker
1 ägg
is
Finriv ner det yttersta skalet och pressa juicen av limen, ner i en shaker.
Tillsätt citronjuice, basilika och socker.
Muddla/stöt ett par minuter.
Häll ner gin, ägg och lite isbitar.
Skaka allt du kan och orkar. Sila upp i 2 cocktailglas.

Råbiff med ”asiatiska influenser” (snacks för 8 el förrätt för 4 pers)
200 g putsad ryggbiff, rostbiff, innanlår el oxfilé
1 schalottenlök
1 msk pressad citronjuice
1/2 tsk sesamolja
1 tsk olivolja
1 msk japansk soya
2 tsk sesamfrön
salt

Sirachamajonnäs (räcker till fler)
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
2 tsk äppelcidervinäger
2 dl rapsolja med neutral smak
salt och siracha

Picklad ingefära (räcker till fler) (förbereds med fördel dagen före)
1 dl ättika
1 dl strösocker
2 dl vatten
50 g ingefära

Till servering;
1 gemsallad
lite hackade jordnötter
färsk koriander

Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp.
Skala ingefäran och hyvla/skiva den så tunt det går. Lägg ner ingefäran i den varma lagen och låt den ligga i tills lagen svalnat helt.

Lägg äggulor, vinäger, dijonsenap i en matberedare. Starta matberedaren och tillsätt oljan sakta i en tunn stråle tills du har en tjock och fin majonnäs. Smaka av med salt och några droppar siracha.

Fintärna köttet och finhacka löken. Blanda köttet och löken med citron, oljorna, soya och sesamfrön. Smaka av med salt.

Plocka 8 snygga blad från gemsalladen. Lägg råbiffen i salladsbladen och toppa med lite av ingefäran och majonnäsen samt hackade jordnötter och koriander.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *