Lördagsdrink!

Nu på lördag 17.00 så kör vi drink och tilltugg Live på Instagram, vill ni hänga med?
Vi kommer att göra en så jäkla god och krämig whiskycocktail som vi smaksätter med citrus.
Till den så lagar vi hemlagade, fantastiskt goda tortillabröd som vi fyller med krispig sallad, krämig picklad rödlök och räkor.

Om det går bra dvs att vår lilla tjej inte skriker 🙂 så bakar vi våra egna så enkla och så goda tortillabröd live. Om det inte går bra då har vi förberett ett par fina tortillabröd.
Vad tror ni, klarar vi det eller ej? Ni som hänger med får se 🙂

Vill ni göra samma drink och laga samma snacks som oss så kolla in recepten nedan.
Hoppas att ni vill hänga med!

När;
-Lördag kl. 17.00

Var;
-Ni klickar in på mitt instagramkonto @fredagskocken och klickar på Livesändningen.

Vad behövs om ni vill laga och och dricka samma som vi?
-Se recepten och vad som behövs till detta nedan.
-Det är bra om ni har plockat fram ingredienserna och nödvändig utrustning innan vi startar.
-Pickla rödlök och majonnäs om du inte köper det färdigt.

Från min senaste bok, Fredagskockens Lättlagade helgmenyer
Foto, David Back


En urdrucken whisky från för ca 2 veckor sedan när vi var ute och grillade och hade sååå mycket snö 🙂

Recept
Krämig whiskycocktail med apelsin och citron (2 drinkar)
10 cl rökig whisky (Vi kör med 10-årig Jura)
12 cl apelsinjuice
6 cl citronjuice
6 cl sockerlag
1 ägg
is

Lägg ner samtliga ingredienser i en shaker tillsammans med lite is. Skaka allt du kan och orkar. Sila upp i 2 cocktailglas.

Räktortillas med krispig sallad och krämig picklad lök (snacks för 4 el förrätt för 2)
4 små tortillabröd
25-30 skalade räkor
60 g romansallad
2 tsk pressad citronjuice
2 tsk olivolja
2 msk pumpakärnor
flingsalt

krämig picklad lök
50 g picklad lök, avhälld (se recept sidan)
60 g majonnäs

Blanda den picklade löken med majonnäsen.
Finstrimla salladen och blanda med citronjuicen olivoljan och lite flingsalt.
Läggsalladen i botten av tortillabröden och lägg därefter på den krämiga picklade löken. Toppa med räkorna och strö över pumpakärnorna.

Tortillabröd
10 st a 70 g deg (för små bröd som till receptet ovan gör 40 g/st)
420 g vetemjöl (7 dl)
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/2 dl olivolja
2,5 dl hett vatten (ej kokande)

Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke.
Tillsätt olja och varmt vatten. Knåda ihop till en slät deg i maskin eller förhand.
Forma bollar och låt vila 10 minuter under fuktig bakduk. Kavla ut till ca 1/2 mm tjocka bröd. Ju tunnare desto bättre.
Grädda bröden i en torr stekpanna på medelhög temperatur, stek dem ca 1 min på varje sida. Lägg i en fuktig bakduk när de är klara så de håller sig mjuka.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *