Alla hjärtans dag med bubblor och mat!

Vad säger ni om lite bubblor och god mat?
Vill ni hänga med Live på Instagram nu på fredag kl. 17.30?

Nu på lördag så blir det bubbeltema med inspiration inför Alla Hjärtans dag.
Det blir mitt enklaste favorit-tilltugg och en supergod fiskvarmrätt som ni fixar på ca 30 minuter.
Denna vecka är det ett samarbete med Arvid Nordqvist SMAKA.

Vill ni laga, äta och dricka samma som oss så kolla in info och recepten nedan.

Hoppas att ni vill hänga med!

När;
-Fredag kl. 17.30

Var;
-Ni klickar in på mitt instagramkonto @fredagskocken och klickar på Livesändningen.

Vad behövs om ni vill laga och och dricka samma som vi?
-Se recepten och vad som behövs till detta nedan.
-Det är bra om ni har plockat fram ingredienserna och nödvändig utrustning innan vi startar.

Förbered;
-Koka och skala äggen
-Koka potatis
-Skala hummern och skär i bitar
-Kyl bubblet

Meny

Chips med löjromsdip
NV Chateau langlois

Bakad hälleflundra med hummer, purjolök, kryddig smetana och brynt äggsmör
NV Bollinger Rosé

Recepten avser 4 pers.

Chips med löjromsdipp
50 g salta goda chips

Löjromsdipp
50 g löjrom (alt annan rom)
1 dl crème fraiche
1 msk finstrimlad gräslök
salt

Rör ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt.
Servera chipsen till dippen.

Bakad hälleflundra med hummer, purjolök, kryddig smetana och brynt äggsmör
4 bitar hälleflundra a 150 g alt annan fiskfilé
1 hummer a ca 500 g
100 g purjolök
1 knippe körvel (eller annan god ört)
salt och olivolja

Kryddig smetana
100 g smetana
3 krm mortlade fänkålsfrö
salt

Brynt äggsmör
2 kokta ägg
100 g smör

Till servering;
kokt potatis

Värm ugnen till 150 C. Salta hälleflundra och ringla över lite olivolja. Lägg den i en ugnsfast form med skinnsidan uppåt. Ugnsbaka fisken ca 15 minuter tills kärntemperaturen är 40 C.

Blanda smetanan med fänkålsfrö och en nypa salt. Vispa smetanan med en elvisp tills den är luftig och har tjocknat.

Hacka äggen. Lägg smöret i en kastrull och låt det koka upp. Låt koka vidare tills det är lätt brynt och doftar nötigt. Lägg ner hackat ägg och dra av från plattan.

Halvera och finstrimla purjolöken. Lägg purjolöken med lite olivolja och smör i en kastrull och fräs den ett par minuter på medeltemperatur. Smaka av med salt.

Lägg upp purjolöken på 4 tallrikar. Lägg på hälleflundran och hummern och häll över det brynta äggsmöret. Klicka på smetanan och plocka över lite körvel eller annan god ört.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *