Internationella pizzadagen

Pizzasugna?

På Nyårsdagen vet jag att det är fler än mig som vill äta pizza så kl 16.00 kör vi pizzabak och en fräsch drink Live på Instagram 🙂

Det blir hyfsat klassiska smaker med tomat, skinka och ost men vi har förstått sett till att göra den ännu godare än vad den brukar vara. Bara det att toppa den efter gräddning med en riktigt krämig burrata, kan det vara något?

Recept och info finns som vanligt här nedanför!

Hoppas att ni vill hänga med!

När;

-Nyårsdagen, fredag kl. 16.00- ca 16.45

Var;
Ni klickar in på mitt instagramkonto @fredagskocken och klickar på Livesändningen.

Vad behövs om ni vill laga och och dricka samma som vi?
-Se recepten och vad som behövs till detta nedan.
-Det är bra om ni har plockat fram ingredienserna och nödvändig utrustning innan vi startar.
-Förbered eller köp en pizzadeg (recept finns nedan).
-Värm ugnen till 230 C.

Recept
Gin ”Pigga upp mig” (2 drinkar)
8 cl god gin (Vi kör med Skagerrak, Nordic Dry Gin)
2 cl pressad citronjuice
20 cl färskpressad apelsinjuice
1 stänk med tabasco
is

Blanda samtliga ingredienser och fyll på med några isbitar.

Pizza med prosciutto, kronärtskocka, parmesanost och burrata
(räcker till 4 pers om man serverar med en god sallad)
Pizzadeg (räcker till drygt en ugnsplåt)
10 g jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olivolja
ca 3 dl vetemjöl
ca 3 dl durummjöl
1 1/2 krm salt

200 g krossade tomater
2 tsk balsamvinäger

200 g kokta kronärtskockshjärtan
100 g parmesanost
150 g lufttorkad skinka
200 g Burrata
salt, svartpeppar och olivolja

Till servering;
en god sallad

Smula ner jästen i en degbunke och häll på 37 C vatten och rör tills jästen löst sig. Häll i olja och mjölet och blanda 7 minuter på låg hastighet i en degblandare alternativt 10 minuter för hand (det är rätt mängd mjöl när degen släpper från bunkens kanter och klibbar i botten). Tillsätt saltet och blanda i ytterligare 2 minuter. Låt degen jäsa ca 1 timme till dubbel storlek. Starta blandaren eller knåda degen tills luften har gått ur. Kavla eller tryck ut en stor pizzabotten som passar ugnsplåten.

Värm ugnen till 230 C.
Blanda den krossade tomaten med balsamicon och en nypa salt.
Halvera kronärtskockan och riv parmesanosten.
Bred ut tomatsåsen på pizzabotten och strö över på parmesanosten. Lägg på kronärtskockan och skinkan.
Grädda pizzan i ca 30 minuter tills den fått fin gratinerad färg.
Dela pizzan i 4 bitar. Dela burratan i 4 bitar och lägg den i mitten av pizzabitarna. Strö över lite flingsalt, peppra och ringla på med massor av god olivolja.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *