Detta är möjligt tack vare samarbete tillsammans med Arvid Nordquist SMAKA
Följ @Smaka_arvidnordquist på Instagram på Instagram och tagga en vän i senaste inlägget där jag är med på bild.
Prenumerera på deras nyhetsbrev www.arvidnordquist.se/smaka/

Recept inför Liven.
Chips med löjromsdipp
50 g salta goda potatischips
Löjromsdipp
50 g löjrom (alt annan rom)
1 dl crème fraiche
1 msk finstrimlad gräslök
salt
Rör ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt.
Servera chipsen till dippen.
Bakad hälleflundra med hummer, purjolök, kryddig smetana och brynt äggsmör
4 bitar hälleflundra a 150 g alt annan fiskfilé
150 g hummerkött
100 g purjolök
1 knippe körvel (eller annan god ört)
salt och olivolja
Kryddig smetana
100 g smetana
3 krm mortlade fänkålsfrö
salt
Brynt äggsmör
2 kokta ägg
100 g smör
Till servering;
kokt potatis
Värm ugnen till 150 C. Salta hälleflundra och ringla över lite olivolja. Lägg den i en ugnsfast form med skinnsidan uppåt. Ugnsbaka fisken ca 15 minuter tills kärntemperauren är 40 C.
Blanda smetanan med fänkålsfrö och en nypa salt. Vispa smetanan med en elvisp tills den är luftig och har tjocknat.
Hacka äggen. Lägg smöret i en kastrull och låt det koka upp. Låt koka vidare tills det är lätt brynt och doftar nötigt. Lägg ner hackat ägg och dra av från plattan.
Halvera och finstrimla purjolöken. Lägg purjolöken med lite olivolja och smör i en kastrull och fräs den ett par minuter två medeltemperatur. Smaka av med salt.
Lägg upp purjolöken på 4 tallrikar. Lägg på hälleflundran och hummern och häll över det brynta äggsmöret. Klicka på smetanan och plocka över lite körvel eller annan god ört.