Gör din egen cognacsglögg

Vill ni hänga med oss på Instagram nu på Fredag kl. 17.00? 

Vi fortsätter med julmyset och nu på fredag så gör vi vår egen supergoda cognacsglögg och så lagar vi 2 goda glöggsnacks. Eftersom glöggen ska stå och dra ett par dagar så kan det vara smart att ni också har laddat upp med lite annan glögg eller vad ni nu gillar att dricka.

Vill ni göra vår glögg och laga samma snacks som oss så kolla in recepten nedan.

Har ni mat- bak- och drinkfrågor?
Var med oss i såna fall och ställ dom under Liven!
Vi svarar på allt vi kan 🙂

Hoppas att ni vill hänga med!

När;

-Fredag kl. 17.00

Var;
-Ni klickar in på mitt instagramkonto @fredagskocken och klickar på Livesändningen.

Vad behövs om ni vill laga och och dricka samma som vi?

-Se recepten och vad som behövs till detta nedan.
-Det är bra om ni har plockat fram ingredienserna och nödvändig utrustning innan vi startar.
-Plocka fram en glögg eller något annat gott ni vill dricka under Liven.

Recept

Cognacsglögg
1/2 apelsin
20 g ingefära
1 tsk kardemummakärnor
1 bit kanelstång
4 kryddnejlikor
1 1/2 dl strösocker
75 cl rödvin
20 dl Cognac (vi kör med Braastad)

Tvätta apelsinen och skala av det yttersta skalet. Skala och skiva ingefäran. Krossa kardemumman,
kanelstången och nejlikorna lite lätt. Lägg alltsammans i en kastrull tillsammans med sockret och
vinet. Värm försiktigt upp under omrörning tills temperaturen är 60 C. Dra då av kastrullen och häll
på cognacen. Häll över i en bytta och täck med plast. Låt stå i kyl över natten och sila därefter bort
kryddorna.
Värm därefter upp glöggen vid servering.

Fetaostfyllda baconaprikoser
16 bitar
16 mjuka, torkade aprikoser
60 g fetaost
8 skivor bacon, ca 120 g

Värm ugnen till 225 grader. Snitta aprikoserna och fyll med osten. Dela baconskivorna på mitten. Linda en baconskiva runt varje fylld aprikos. Fäst med en tandpetare. Lägg aprikoserna i en ugnssäker form. Ugnsbaka ca 10–12 minuter tills baconet är ordentligt stekt. Servera ljumna.

Bondost med rostade hasselnötter och picklad lök
8 små pumpernickel
75 g bondost
20 g hasselnötter
40 g picklad, avhälld rödlök

Hacka nötterna lite lätt och rosta i en torr stekpanna på medelhög temperatur.
Fördela osten på pumpernickeln och toppa picklad lök och de rostade hasselnötterna.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *